tisdag 5 juni 2012

Recept på senap och ketchup

Ketchup:

800g tomater
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 dl honung
1/2 dl ättika 12%
150 g tomat pure
1/2 tsk torkad timjan
1/2 tsk chilipulver
en nypa salt och vitpeppar


1. Skålla tomaterna och ta bort skalet
2. Hacka tomaterna, löken och häll i en kastrull.
3. Lägg i övriga ingredienser och koka ihop, koka tills konsistensen känns bra, ca 60 min.
4. Mixa med en stavmixer.
5. Häll upp i rena varna glasburkar, håller sedan flera månader.........


Senap:

1 1/4 dl senaps frön
1 1/2 dl vatten
1/2 msk riven pepparrot
1 tsk riven ingefära
2-3 msk honung
3 msk vinäger
salt
1-2 dl solrosolja


1. Koka upp vatten och senapsfrön, ta bort kastrullen från spisen och .....
2. Blanda i övriga ingredienser 
3. Mixa med en stavmixer tillsätt olja så det blir en fin konsistens.




Smaklig spis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar